Bar_ljetopisodržava se u Baru od 1988. godine tokom jula i avgusta; multimedijalni festival raznovrsnog sadržaja: pozorišne predstave, likovne izložbe, književne večeri, koncerti.

Ljeto_sa_zvijezdamaTokom jula i avgusta Turistička organizacija Bar organizuje muzičke koncerte sa izvođačima iz Crne Gore i bivših jugoslovenskih republika. Koncerti se održavaju na šetalištu kralja Nikole u Baru.

maslinijadaOdržava se u novembru, u Starom Baru. Smotru čuvenih proizvoda sa ovog područja: maslina, maslinovog ulja i agruma, upotpunjuje izložba narodnih nošnji i kulturno-zabavni program

dani_vina_i_ukljeve Održava se u Virpazaru, u decembru. Festival čine različite zabavne manifestacije u čast Skadarskog jezera, njegove ribe i čuvenog crmničkog vina.

Susreti_pod_starom_maslinomTradicionalna manifestacija, koja se održava od 1987. godine, u novembru, a posvećena je dječjem stvaralaštvu i stvaralaštvu za djecu. Djeca se predstavljaju literarnim i likovnim radovima na temu ,,Maslina, mir, prijateljstvo“.

port_cupMeđunarodni odbojkaški turnir za žene, u avgustu, koji se u Baru održava od 1992. godine.

Dani_zagradjaZabavna manifestacija koja se održava tokom jula i avgusta u naselju Zagrađe i upotpunjava turističku ponudu Sutomora.

crmnicke-sportske-igreObuhvataju takmičenja u nekoliko sportskih disciplina. Održava se u Virpazaru, vikendom, od sredine jula do sredine avgusta.

atletski_mitingTradicionalna sportska manifestacija koja se održava prvog maja na sportskim terenima Madžarica u Baru.

Motorijada-Sutomoreodržava se tokom prve polovine maja i septembra, okuplja motoriste iz zemlje i sa prostora bivše Jugoslavije.

Održava se u novembru u Ostrosu. Manifestacija je od značaja za promovisanje poljoprivrede, turizma i kulturne baštine Krajine, koja raspolaže sa preko 20.000 stabala kestena, a kestenova šuma je zakonom zaštićena.

kulturno-zabavna manifestacija koja se održava 14. avgusta na šetalištu u Šušanju, gdje posjetioci mogu degustirati tradicionalu gastru ponudu uz bogat zabavni program.

– održava se poslednjeg vikenda u avgustu. Posjetioci mogu vidjeti tradicionalni folklor Spiča i uz kulturno-zabavni program probati ukuse tradicionalne lokalne kuhinje.

- međunarodna manifestacija koja okuplja veliki broj stvaralaca iz različitih oblasti. Održava se u junu, u Virpazaru i Baru.