fbpx

Seoski turizam

Autor TO Bar

Svjetski trend - naša šansa!
Seoski turizam širom svijeta ima sve više poklonika koji traže autentične ambijente u nezagađenoj prirodi. Odavno su prepoznate mogućnosti i blagodeti seoskog turizma koji doprinosi očuvanju ambijentalne sredine i kulturne baštine, ali i obnovi sela i ekonomski motiviše lokalno stanovništvo.
Opština Bar ima brojna i raznolika sela. Rasuta po zaleđu morske obale i na obalama Skadarskog jezera, ili skrivena uz planinske padine i šumske proplanke, slikovita sela pružaju sve: nezagađene izvore vode, zdravu hranu i domaća vina, njive i livade, voćnjake i vinograde, čist vazduh i srdačne domaćine.
Svako naše selo ima svoju priču i storiju, svoje mostove i rijeke, svoje crkve i džamije, svoje domaćine i njihove kuće uklopljene u okolinu i zagrljene kamenom i šumom.
Seoski turizam u Baru je izvanredna dopuna drugim vidovima turizma. Gost može, u kombinaciji sa kupanjem na morskoj ili jezerskoj plaži, spavati u planinskom selu, na blagoj planinskoj klimi, planinariti i piti izvorsku vodu i time svoj odmor učiniti sadržajnijim i osmišljenijim. Turistima koji dođu u barsku opštinu na raspolaganju je znatan broj seoskih domaćinstava, kako nadomak Skadarskog jezera, tako i u pitomim selima Crmnice, Krajine i Mrkojevića.
Vinske ceste i podrumi sa autentičnim sortama božanskog pića, planinarske i biciklističke staze, uz idilični ambijent sela i organsku hranu, predstavljaju jedinstven i integrativan brend turističke ponude opštine Bar.
Prilog Katalog seoskog turizma:

FaLang translation system by Faboba