fbpx

Transnacionalni sastanak partnera na projektu „Emoundergrounds“

Autor Sara

U srijedu, 19. maja 2021. godine, održan je hibridni (online i jednim dijelom uživo) transnacionalni sastanak partnera projekta EMOUNDERGOUNDS, uz prisustvo lokalnih aktera iz sektora turizma, prosvjete i kulture.

Sastanak je bio posvećen stvaranju transnacionalne mreže i strateške perspektive za budućnost, koja će se razvijati paralelno sa napretkom tehnološke komponente projekta. U toku sastanka partneri projekta EMOUNDERGROUNDS odobrili su zajednički akcioni plan koji određuje srednjoročne i dugoročne lokalne i transnacionalne aktivnosti kao i specifične mjere koje će konkretno doprinijeti boljem upravljanju kulturnom baštinom i povećanju održivosti. Linije djelovanja predviđene Akcionim planom odnose se na razvoj i unapređenje lokalnih proizvoda kulturnog turizma, održivu upotrebu kulturne baštine, dostupnost i inkluzivnu upotrebu, unapređenje i proširenje transnacionalne mreže. Lokalni partneri iz sektora kulture, turizma, biznisa, istraživanja i civilnog društva potpisaće i memorandum o saradnji i pridružiti se transnacionalnoj mreži projekta EMOUNDERGROUNDS.

IMG 20210519 104748

 

Projekat je kofinansiran iz EU programa ADRION i ima za cilj stvaranje novih oblika upotrebe podzemne kulturne baštine kroz primjenu inovativnih tehnologija. Ovaj oblik pristupa kulturnom naslijeđu zamišljen je kako bi se poboljšala kulturna ponuda uključenih teritorija, stvarajući turistički proizvod jadransko-jonske regije koji će se razvijati i promovisati kroz transnacionalnu mrežu projektnih partnera i uključivanje lokalnih zainteresiranih strana.

FaLang translation system by Faboba