do

Turistička organizacija Bar

Antifašistička mapa

2017

Turistička organizacija Bar će uskoro na svom sajtu objaviti interaktivnu antifašističku mapu, do tada koristite mapu u pdf formatu kojoj možete pristupiti na linku.

{phocadownload view=file|id=3|text=Antifašistička mapa|target=b}

Antifašistička mapa

TO Bar

Panoramska ruta

između dvije čarobne obale

Panoramska ruta

U okviru intenzivne promocije Bara na tržištu zemalja okruženja Turistička organizacija Bar u saradnji sa partnerima realizuje studijsku posjetu predstavnika turističkih agencija i medija iz Srbije u periodu od 26. do 28. aprila. Radi se o prvoj većoj studijskoj grupi ove godine koja je izazvala veliko interesovanje učesnika, a koju čine predstavnici 53 turističke agencije sa cijele teritorije Srbije kao i više od 10 predstavnika medija.

IMG 1789

Program posjete je osmišljen tako da se predstave svi najbitniji turistički potencijali Bara, kultuno nasljeđe, prirodne ljepote, gastronomska ponuda, ali i omogući uspostavljanje poslovne saradnje sa turističkom privredom.

Prvog dana posjete organizovana je konferencija u hotelu Princess na kojoj su predstavnici medija, ali i agencija upoznati sa informacijama o pripremi ljetnje turističke sezone u Baru, nakon čega je upriličena i B2B radionica. Prisutnima se na početku obratio predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević koji je naglasio da je godina iza nas iskorištena da proširimo vidike i da pokušamo da prezentujemo sve one do sada neotkrivene ljepote našeg grada, a predstavio je i najznačajnije infrastrukturne projekte koji se realizuju na teritoriji barske opštine. Nakon Raičevića prisutnima se obratila direktorica NTO CG, Ana Marković Tripković koja je iskazala zadovoljstvo posjetom, naglasila da je epidemiološka situacija mnogo bolja nego u prethodnom periodu te da ćemo spremno dočekati goste iz Srbije, ali i sa drugih emitivnih tržišta. Direktor TO Bar, Emil Kukalj predstavio je cjelokupnu turističku ponudu Bara, sa fokusom na ljetnju turističku sezonu, ali i ponudu koja se odnosi na aktivne odmore. Nakon završene konferencije i B2B sastanaka organizovana je posjeta Starog Bara, najvećeg maslinjaka u Baru (Džidžarina), Stare masline i dvorca kralja Nikole.

GOR 3930

Studijska posjeta se nastavlja još jednim B2B sastankom u hotelu Princess nakon čega će gosti biti u prilici da krstare Skadarskim jezerom u pratnji vodiča, ali i degustiraju tradicionalne proizvode ovog dijela barske opštine.

Brojne medijske kuće su na ovo putovanje poslale svoje novinare među njima su: TV Prva, RT Vojvodina, Studio B, Agro TV & Balkan Trip, Novosti, Politika, Magazin Biznis, Ekonometar, Blic i Tanjug, dok je među turističkim agencijama bilo predstavnika iz Beograda, Subotice. Leskovca, Smedereva, Požarevca, Novog Sada, Mladenovca, Paraćina, Niša, Zrenjanina, Inđije, Pančeva, Sombora, Sremske Mitrovice, Bačke Topole, Užica, Kraljeva, Kragujevca, Novog Pazara i dr.

Ovu studijsku posjetu TO Bar realizuje u saradnji sa brojnim partnerima među kojima su TA Allegra, hoteli Del Medio, Sea Fort, Stara Čaršija Resort & Spa i Princess, Kulturni centar Bar, Društvo maslinara, Nacionalni Parkovi Crne Gore i dr. Partner na ovom projektu je i Turistička organizacija Beograda koja je dala značajan doprinos kada je u pitanju studijska posjeta predstavnika medija, a sa kojom TO Bar ima tradicionalno dobru saradnju.

IMG 20210426 125446