fbpx

do

Bar

dio ljeta

Bar

Interreg ADRION

EMOUNDERGROUNDS

EMOUNDERGROUNDS

Interreg-IPA CBC

Wrecks4All

Wrecks4All

Turistička organizacija

Opštine Bar

Dobro došli

Opštine Bar

Turistička organizacija Bar

Antifašistička mapa

2017

Turistička organizacija Bar će uskoro na svom sajtu objaviti interaktivnu antifašističku mapu, do tada koristite mapu u pdf formatu kojoj možete pristupiti na linku.

{phocadownload view=file|id=3|text=Antifašistička mapa|target=b}

Antifašistička mapa

TO Bar

Panoramska ruta

između dvije čarobne obale

Panoramska ruta
Zvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivna
 

COVID – 19 informacije

U skladu sa preporukama IJZCG u turističko informativnim biroima Turističke organizacije Bar važe sledeće mjere:

 • Obavezna upotreba zaštitne maske
 • Na ulazu/izlazu obavezna dezinfekcija ruku
 • Obavezno održavanje fizičke distance ( maksimum 2 stranke u birou )

Radno vrijeme turističko informativnog biroa „Topolica“:

 • ponedeljak - petak- 07 :00 – 15:00h
 • subota – 09:00 – 14:00 h

Kontakt telefon biroa „Topolica“+382 30 311 633; + 382 69 091 193

e – mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

MJERE NA SNAZI:

1. JAVNA OKUPLJANJA

 • Obavezno pravilno nošenje maske i držanje fizičke distance na otvorenom i zatvorenom prostoru
 • Zabranjen izlazak iz objekta stanovanja od 22:00 do 05:00 narednog dana,

Lica koja obavljaju redovne radne zadatke i pružaju usluge od javnog interesa, a nezamjenjiv su uslov života i rada građana izuzeti su od ove mjere (zdravstvo, inspekcijski organi, policija, vojska, službe bezbjednosti, vatrogasne službe, komunalne službe, mediji – uključujući lica koja gostuju u medijskim emisijama i sl.). Potrebno je da ova lica posjeduju potvrdu koju izdaje poslodavac.

Učenicima koji se vraćaju iz škole, do objekta stanovanja, na osnovu potvrde koju izdaje vaspitnoobrazovna ustanova;

Licima zaduženim za njeguju drugih lica koja usljed bolesti, stanja ili posljedica povrede nijesu sposobna da samostalno obavljaju svakodnevne životne aktivnosti;

Ukoliko su lica u međusobnom srodstvu, potrebno je posjedovati potvrdu koju izdaje izabrani doktor za lice kome je potrebna njega i izvod iz odgovarajućeg matičnog registra građana. U koliko lica nijesu u međusobnom srodstvu potrebno je posjedovati Ugovor o njezi ili Ugovor o izdržavanju lica kojima je potreba njega. Na osnovu ovih dokumenata može se utvrditi međusobni pravni odnos.

Licima koja su zaposlena kod stranih diplomatsko-konzularnih predstavništava;

Djeci sa poremećajima iz autističnog spektra i licima koja koriste invalidska kolica- Ova lica mogu biti van objekta stanovanja najviše 60 minuta uz pratnju jednog lica;

Lica koja imaju u svom domaćinstvu kućne ljubimce mogu ih izvoditi van objekta stanovanja najviše 60 minuta.

 • Zabranjeno okupljanje u objektima stanovanja
 • Zabranjene posjete
 • Zabranjeno je prisustvo i zadržavanje više od četiri punoljetna lica u grupi na otvorenom javnom mjestu (trotoari, trgovi, ulice, parkovi, šetališta, plaže i sl.), osim za lica koja obavljaju svoje redovne radne zadatke i članove istog domaćinstva.

Zabranjena masovna/socijalna okupljanja - Zabranjena su javna okupljanja, javne priredbe, sportski, politički, kulturno-umjetnički i privatni skupovi, svadbe, kao i druge manifestacije osim stručnih, naučnih, radnih i službenih aktivnosti, uz poštovanje propisanih mjera;

Izuzetak: Dozvoljeni su prijavljeni javni skupovi do 25 osoba, u trajanju ne dužem od 60 minuta. Obavezno je pridržavanje mjera fizičke distance od dva metra uz pravilno nošenje maski. Dozvoljeno je korišćenje megafona i transparenata, bez uzvikivanja.

 2.  SAOBRAĆAJ

Unutrašnji saobraćaj (drumski, željeznički i pomorski) obavlja se uz obavezu prevoznika da obezbijede poštovanje mjera prevencije:

Prevoz putnika u javnom prevozu (autobuskom i kombi) putnika u drumskom saobraćaju (međugradskom, prigradskom, gradskom), željezničkom saobraćaju i pomorskom saobraćaju obavlja se uz sprovođenje mjera prevencije (nošenje zaštitnih maski, dezinfekcija ruku na ulasku/izlasku iz vozila, bez mogućnosti stajanja putnika u vozilu/plovilu), u skladu sa uputstvom Instituta za javno zdravlje Crne Gore;

Taksi prevoz: Prevoznik je obavezan da obezbijedi da putnici i vozač nose zaštitne maske. Vozač ima obavezu da nakon završene vožnje izvrši dezinfekciju površina koje najčešće dodiruju putnici (kvake i unutrašnji djelovi vrata i sjedišta) sredstvima za dezinfekciju, u skladu sa uputstvom Instituta za javno zdravlje Crne Gore.

 3.  GRANIČNI PRELAZI

Svi granični prelazi su otvoreni OSIM :

 • granični prelaz Vuča na putnom pravcu Rožaje – Tutin
 • granični prelaz Metaljka na putnom pravcu Pljevlja – Čajniče

( U periodu od 07:00 – 19:00h DOZVOLJEN je izlazak putnika iz Crne Gore na gore navedenim graničnim prelazima)

4.  ULAZAK U CRNU GORU

Crnogorski državljani, stranci sa stalnim ili privremenim boravkom u Crnoj Gori, kao i stranci, mogu da ulaze u Crnu Goru preko svih graničnih prelaza, uz poštovanje zdravstvenih mjera, u skladu sa zdravstvenim upozorenjem Instituta za javno zdrvlje Crne Gore.

Zdravstveno upozorenje dostupno je na svim graničnim prelazima u Crnoj Gori i objavljuje se na internet stranici Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdrvlje Crne Gore.

5.  TURIZAM I UGOSTITELJSTVO

 • Zabranjen je rad noćnih klubova / barova i diskoteka
 • Rad ostalih ugostiteljskih objekata organizovati u terminu od 07:00 - 20:00h
 • U ugostiteljskim objektima nije dozvoljeno neposredno izvođenje muzike (muzika uživo) kao i bilo kakvo izvođenje „živog“ muzičko/scenskog programa

6. PRIVREDNA DRUŠTVA I PREDUZETNICI

 • Rad privrednih društva i preduzetnika koji se bave trgovinom prehrambenih proizvoda (marketi, supermarketi, hipermarketi) organizovati u terminu od 07:00 - 20:00h;
 • Rad privrednih društva i preduzetnika koji se bave trgovinom neprehrambenih proizvoda i pružanja usluga (tržni centri, prodavnice obuće i odjeće, kozmetički, frizerski saloni, kladionice i sl.) organizovati u terminu od 07:00-20:00h;
 • U skladu sa površinom objekta i broja korisnika istih, obezbijediti jedno ili više lica koja će kontrolisati poštovanje mjera –odgovorna lica.
 • Zabranjen je rad dječijih igraonica ( mjera kojm se zabranjuje rad dječih igraonica, odnosi se na igraonice koje posluju samostalno ili u okviru tržnih centara)
 • Obezbijediti najmanje 10m2 neto površine po kupcu i ograničiti broj kupaca u skadu sa tim

7. SPORT I REKREACIJA

Zabranjeno je prisustvo gledalaca na sportskim događajima.

Privredna društva i preduzetnici koji pružaju usluge u fitnes centrima i teretanama obavezni su da rad organizuju na način da:

 • rad organizuju od 05:00 – 20:00 h
 • u objektu u isto vrijeme može da boravi samo jedno lice na 10m² slobodnog prostora namjenjenog za vježbanje (prostor na kojem se ne nalaze sprave i mašine za treniranje), uz obavezu poštovanja međusobne udaljenosti od najmanje 2m između korisnika usluga
 • zaposleni nose zaštitnu masku, osim prilikom aktivnog treninga / vježbanja
 • korisnici usluga prilikom promjene mjesta vježbanja i promjene sprave na kojoj vježbaju odgovarajućim sredstvom za dezinfekciju dezinfikuju površinu i spravu gdje su vježbali
 • zabrane vježbanje lica u grupi – grupnih treninga.
 • na ulazu jasno definisati broj osoba koje mogu da borave u objektu

Zabranjeno je održavanje treninga sportista (sportista amatera i sportista rekreativaca) i sportskih takmičenja i turnira sportista u manjim zatvorenim sportskim objektima (baloni i drugo), osim profesionalnih sportista, uz poštovanje propisanih protivepidemijskih mjera.

Biciklisti tokom individualne vožnje ili zajedničke vožnje članova istog porodičnog domaćinstva nijesu obavezni da nose zaštitne maske. Biciklisti u grupi moraju nositi zaštitne maske.

 

Ukoliko primijetite simptome slične gripi, poput: povišene tjelesne temperature, kašlja, otežanog disanja, bolova u mišićima i umora ili ste imali bliski kontakt s potvrđenim slučajem infekcije koronavirusom, odmah kontaktirajte Opštu bolnicu u Baru + 382 30 342 333 ili epidemiološku službu IJZCG + 382 20 412 888.

Sve detaljne mjere i preporuke vezane za COVID 19 možete pogledati ovdje.

Obavezne mjere za privredu i građane možete pogledati ovdje.

       

dvorac kralja nikolebw

Kalendar

Kalendar dešavanja u Opštini Bar

pon uto sri čet pet sub ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31