fbpx

do

Bar

dio ljeta

Bar

Interreg ADRION

EMOUNDERGROUNDS

EMOUNDERGROUNDS

Interreg-IPA CBC

Wrecks4All

Wrecks4All

Turistička organizacija

Opštine Bar

Dobro došli

Opštine Bar

Turistička organizacija Bar

Antifašistička mapa

2017

Turistička organizacija Bar će uskoro na svom sajtu objaviti interaktivnu antifašističku mapu, do tada koristite mapu u pdf formatu kojoj možete pristupiti na linku.

{phocadownload view=file|id=3|text=Antifašistička mapa|target=b}

Antifašistička mapa

TO Bar

Panoramska ruta

između dvije čarobne obale

Panoramska ruta

COVID

informacije

COVID
Zvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivna
 

Turistička organizacija Bar, u cilju unapredjenja i obogaćivanja turističke ponude barske opštine, na tri atraktivne lokacije postavila je nove informativne table za turiste ali i za lokalno stanovništvo.

Naime, riječ je o tipskim informativnim tablama na kojima se nalaze zanimljivi podaci o velikom broju orhideja na ovom lokalitetu, kao i o ljekovitom bilju i njihovoj primjeni.

Untitled design 31

Table su postavljene na vidikovcima koje je takodje izgradila TO Bar na panoramskoj ruti “ Izmedju dvije čarobne obale ”, i to na vidikovcu nadomak sela Godinje, vidikovcu iznad sela Murići kao i u kestenovoj šumi u Livarima. Ovi lokaliteti nisu odabrani slučajno, već su upravo mjesta gdje orhideje egzistiraju kao i ljekovito bilje.

IMG 6719

Na ovaj način, TO Bar želi da otkrije bogatstvo flore barskog kraja, nepoznatog široj javnosti. Od oko 20 vrsta orhideja koje možete u periodu od aprila do polovine juna uočiti na ovom potezu, neke od njih su izuzetno rijetke, te spadaju u endeme sa Balkana. Medju njima se ističu čuvene “Pčelice”odnosno Ophrys apifera. 

Od ljekovitog bilja, izdvajaju se žalfija i majčina dušica, dok se duž morske obale panoramske rute mogu vidjeti ostale biljne vrste poput mirte, zove, šipurka i drugih.

Untitled design 30

Implementiranjem ove ponude u panoramsku rutu, dobio se dodatni kvalitet i potencijal za turističku valorizaciju. Očekujemo da će ovo biti svojevrsno osvježenje za botaničare, biologe i sve ljubitelje prirode.

       

dvorac kralja nikolebw

Kalendar

Kalendar dešavanja u Opštini Bar

pon uto sri čet pet sub ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31