fbpx

do

Bar

dio ljeta

Bar

Interreg ADRION

EMOUNDERGROUNDS

EMOUNDERGROUNDS

Interreg-IPA CBC

Wrecks4All

Wrecks4All

Turistička organizacija

Opštine Bar

Dobro došli

Opštine Bar

Turistička organizacija Bar

Antifašistička mapa

2017

Turistička organizacija Bar će uskoro na svom sajtu objaviti interaktivnu antifašističku mapu, do tada koristite mapu u pdf formatu kojoj možete pristupiti na linku.

{phocadownload view=file|id=3|text=Antifašistička mapa|target=b}

Antifašistička mapa

TO Bar

Panoramska ruta

između dvije čarobne obale

Panoramska ruta

Ocjena korisnika:  5 / 5

Zvijezda aktivnaZvijezda aktivnaZvijezda aktivnaZvijezda aktivnaZvijezda aktivna
 

Bar i Crna Gora posjeduju veliki potencijal za razvoj ruralnog turizma, vrijeme je da se što prije suočimo sa izazovima – zaključak je prvog online panela na temu: „Razvoj turizma u ruralnim područjima“ u organizaciji TO Bar. 

Savremeni život, posebno u trenutku kada je svijet pogođen epidemijom globalnih razmjera uslovio je povratak prirodi, zdravom načinu života, domaćim proizvodima i potrebu za psihofizičkim oporavkom. Ruralni krajevi Crne Gore, Hrvatske i Srbije idealni su za kreiranje novog vida turističkog proizvoda koji u budućnosti treba da preuzme primat i generiše visokoplatežne goste. Bar kao opština sa možda najizraženijom diversifikacijom turističke ponude u državi potencijal svog zaleđa i konkretne smjernice za njegovu „eskploataciju“ uokviriće novom Strategijom razvoja turizma – zaključci su online panela „Razvoj turizma u ruralnim područjima“ koji je danas organizovan od strane Turističke organizacije opštine Bar, povodom Svjetskog dana turizma.

O uporednoj praksi, izazovima, motivima koji inspirišu turiste da borave u ruralnim krajevima, ali i najvećim razvojnim ograničenjima govorili su Dijana Katica - predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“, Bojan Zečević – profesor na Ekonomskom fakultetu u Beogradu i rukovodilac projekta „Strategija ruralnog turizma Crne Gore“, Damir Krešić – direktor Instituta za turizam iz Zagreba i Ilija Moric – predavač na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo u Kotoru i vlasnik poljoprivrednog gazdinstva na Luštici.

U uvodnom dijelu panelistima i svim učesnicima kojih je bilo oko 100 i koji su sve vrijeme aktivno učestvovali svojim pitanjima, komentarima i sugestijama, obratio se Emil Kukalj, direktor TO Bar.

Nakon zanimljive i prije svega konstruktivne diskusije, koja je tek „otvorila vrata“ teme koja će u narednom periodu biti sve aktuelnija, Aleksandra Popović, ekonomski analitičar firme E3 Consulting predstavila je rezultate Istraživanja stavova i zadovoljstva turista u Baru tokom 2020. godine koje je realizovano tokom avgusta i septembra. Rezultati ankete pokazuju da je najveći broj gostiju koji su ove godine posjetili „grad na dvije čarobne obale“ došao iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Rusije, Ukrajine i Bjelorusije i to sopstvenim vozilima. Turisti su generalno veoma zadovoljni boravkom, a čak 73% anketiranih planira da ponovo ljetuje u Baru i preporučilo bi ovaj grad svojim rođacima i prijateljima. Više od 67% je planiralo da provede svoj odmor u Baru i prije epidemije koronavirusom.

Panel diskusija „Razvoj turizma u ruralnim područjima“, u organizaciji TO Bar, u skladu sa preporukama Nacionalnog koordinacionog tijela, bila je održana na Zoom platformi, a svi koji su željeli da prate diskusiju, a nisu bili u mogućnosti mogu da pogledaju snimak panela na zvaničnoj FB stranici TO Bar (Bar.travel).       

dvorac kralja nikolebw

Kalendar

Kalendar dešavanja u Opštini Bar

pon uto sri čet pet sub ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31