fbpx

do

Bar

dio ljeta

Bar

Interreg ADRION

EMOUNDERGROUNDS

EMOUNDERGROUNDS

Interreg-IPA CBC

Wrecks4All

Wrecks4All

Turistička organizacija

Opštine Bar

Dobro došli

Opštine Bar

Turistička organizacija Bar

Antifašistička mapa

2017

Turistička organizacija Bar će uskoro na svom sajtu objaviti interaktivnu antifašističku mapu, do tada koristite mapu u pdf formatu kojoj možete pristupiti na linku.

{phocadownload view=file|id=3|text=Antifašistička mapa|target=b}

Antifašistička mapa

TO Bar

Panoramska ruta

između dvije čarobne obale

Panoramska ruta
Zvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivna
 

Digitalna kampanja doBAR dio ljeta koju je sprovela Turistička organizacija Bar je opravdala očekivanja, bila je izuzetno uspješna, a ostvaren je i sjajan odziv od strane ciljne grupe. Glavni slogan koji je korišćen u kampanji je privukao značajnu pažnju, a osim njega korišćeni su i prateći doBAR dio mora i doBAR dio odmora. Sa kampanjom se započelo 20.06., trajala je sve do 31.08., a dinamika plasiranja oglasa je jednim dijelom bila uslovljena i epidemiološkom situacijom na tržištima. Za potrebe kampanje izađena je i posebna „landing stranica“ na kojoj su bile postavljene atraktivne ponude hotela, privtanog smještaja, agencija ali i ažurne informacije koje se tiču COVID 19 i načina ulaska turista u Crnu Goru. 

Svi oglasi u kampanji su postigli iznadprosječni uspjeh. Kreative su dostigle preko 39 miliona impresija, ostvareno je 411 hiljada klikova i otvaranja landing stranice i više od 915 hiljada video pregleda. Kampanja je sprovedena na tržištu Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije, a ostvarena je i odlična cijena po kliku od svega 0,02 eura.

Kampanja je sprovedena kroz više kanala promocije, a jedan od njih je i Youtube gdje su bile promovisane dvije video kreative od 15 sec i 30 sec sa titlovima. Oglasi su bili postavljeni kao „skippable“ i „non-skippable“ za svako tržište. Najveći broj impresija je ostvario video od 15 sec, naročito na tržištu Srbije, dok je najveći „view rate“ (41,28%) ostvaren na tržištu BiH.

Google Search kampanja je sprovedena na tržištu BiH i Srbije. Napravljene su AD grupe po turističkim mjestima, urađena je analiza ključnih riječi, a optimizacija je bila svakodnevna na nivou kampanje. Za kampanju je urađeno ukupno 98 oglasa (regularnih i responsive) i 374 ključne riječi. Targetirani su interesi kao što su putovanja, hoteli, smještaj, porodični odmor, plaže i dr. Ostvareno je oko 2.9 miliona impresija i preko 20 hiljada klikova.

Google Display kampanja je sprovedena na sva tri tržišta, urađeni su display (statički i dinamički) kao i responsive oglasi (ukupno 135), a najbolje rezultate su ostvarili responsive oglasi i baneri dimenzija 300x250. Ukupno je ostvareno više od 22 miliona impresija i 137 hiljada klikova.

Gmail kampanja je takođe urađena za sva tri tržišta, a ostvarila je nevjerovatni prosječni CTR od 14%, a na tržištu Crne Gore od čak 15,5%. Ukupan broj impresija je bio 98 hiljada sa preko 14 hiljada klikova.

Facebook i Instagram kampanja je realizovana na sva tri tržišta i za nju je bio opredijeljen i najveći dio budžeta (46%). Testno je rađena kampanja za dijasporu ( Austrija, Luksemburg, Njemačka i Francuska), a korišćeni su različiti formati oglasa (image, video, slideshowm carousel, story). Ukupan broj oglasa je bio 214, uključujući i sponzorisane objave. Ostvaren je sjajan reach od 1.6 miliona, više od 13 miliona impresija i više od 235 hiljada klikova.

Osim kroz kampanju TO Bar je vršila promociju i kroz dobro koncipiran mjesečni plan objava na društvenim mrežama (SMM plan). Na Facebooku je objavljeno 64 posta koji su podijeljeni (šerovani) 490 puta, postavljano je više od 450 story-ja i odgovoreno je na više od 350 poruka. Broj fanova na Facebooku je porastao za 1894, a na Instagramu za više od 1000.

Stručna služba Turističke organizacije Bar

       

dvorac kralja nikolebw

Kalendar

Kalendar dešavanja u Opštini Bar

pon uto sri čet pet sub ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28