fbpx

do

Bar

dio ljeta

Bar

Interreg ADRION

EMOUNDERGROUNDS

EMOUNDERGROUNDS

Interreg-IPA CBC

Wrecks4All

Wrecks4All

Turistička organizacija

Opštine Bar

Dobro došli

Opštine Bar

Turistička organizacija Bar

Antifašistička mapa

2017

Turistička organizacija Bar će uskoro na svom sajtu objaviti interaktivnu antifašističku mapu, do tada koristite mapu u pdf formatu kojoj možete pristupiti na linku.

{phocadownload view=file|id=3|text=Antifašistička mapa|target=b}

Antifašistička mapa

TO Bar

Panoramska ruta

između dvije čarobne obale

Panoramska ruta
Zvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivna
 

Sinoć je na terasi hotela „Princess“ održano završno veče akcije „Za još ljepši grad“ kada su i uručene nagrade dobitnicima. Ovo je bila jubilarna XX po redu akcija, a pravo učešća imala su sva pravna i fizička lica na teritoriji barske opštine kojih je bilo ukupno 44. 

Turistička organizacija Bar je akciju realizovala u periodu od 13.jula do 01.avgusta 2020.godine, a imajući u vidu epidemiološku situaciju ove godine su zainteresovani učesnici svoje prijave sa fotografijama dostavljali putem elektronske pošte.

Žiri koji je radio u sastavu, predsjednik - Vesna Ljujić dipl. ing. poljoprivrede-odsjek hortikultura, Ljiljana Dragutinović, dipl. ing. arhitekture i Damir Mašović, dipl.ing. pejzažne arhitekture, je donio odluku na osnovu pristiglih prijava uzimajući u obzir već definisane kriterijume: ocjenjivanje usklađenosti vrta, objekta i okoline; raznovrsnost i raspored biljaka i kvalitet održavanja i zastupljenosti vrtno-arhitektonskih elemenata.

Nagrade za fizička lica su: I nagrada 300 €, II nagrada 200 €, III nagrada 100 €, a pravna lica su dobila specijalno urađene nagrade.

Osim stručnih ocjena žirija, građani su glasali od 27. – 31.07.2020. godine, putem sajta Turističke organizacije Bar www.bar.travel i po svom ukusu odabrali najljepši vrt ili baštu u kategoriji fizičkih i pravnih lica.

U kategoriji pravnih lica za uređene zelene površine do 1000m2 I nagradu je dobio Hotel „Princess“, dok je I nagrada u kategoriji - za lijepo uređen prostor ugostiteljskog objekta pripala restoranu „Aria“ koji je takođe osvojio i priznanje u kategoriji pravnih lica za najveći broj glasova na osnovu ocjena posjetilaca sajta Turističke organizacije Bar.

 

U kategoriji FIZIČKIH LICA prijavilo se 40 učesnika, čije bašte svojom ljepotom doprinose boljem imidžu grada.

U kategoriji za NAJLJEPŠI VRT do 500m2 I nagradu osvojila je Tatjana Dabanović, II nagradu Snežana Marljukić i III nagradu je osvojio Dražen Kaljević.

U kategoriji za NAJLJEPŠI VRT preko 500m2 I nagradu osvojila je Draginja Peroč, II nagradu Krsto Dabanović i III nagradu je osvojila Svetlana Stanković.

U kategoriji za NAJLJEPŠU TERASU I nagradu je osvojio Kosta Abramović, II nagradu Ljiljana Milović koja je takođe osvojila i priznanje u kategoriji fizičkih lica za najveći broj glasova na osnovu ocjena posjetilaca sajta Turističke organizacije Bar i III nagradu je osvojio Senad Arabelović.

Dodijeljena je i specijalana nagrada Acu Marčiću za najljepšu bogumilu.

Medijski sponzor svih dvadeset godina ove manifestacije je Radio Bar.

 

Stručna služba Turističke organizacije Bar

       

dvorac kralja nikolebw

Kalendar

Kalendar dešavanja u Opštini Bar

pon uto sri čet pet sub ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31