fbpx

do

Bar

dio ljeta

Bar

Interreg ADRION

EMOUNDERGROUNDS

EMOUNDERGROUNDS

Interreg-IPA CBC

Wrecks4All

Wrecks4All

Turistička organizacija

Opštine Bar

Dobro došli

Opštine Bar

Turistička organizacija Bar

Antifašistička mapa

2017

Turistička organizacija Bar će uskoro na svom sajtu objaviti interaktivnu antifašističku mapu, do tada koristite mapu u pdf formatu kojoj možete pristupiti na linku.

{phocadownload view=file|id=3|text=Antifašistička mapa|target=b}

Antifašistička mapa

TO Bar

Panoramska ruta

između dvije čarobne obale

Panoramska ruta

Ocjena korisnika:  5 / 5

Zvijezda aktivnaZvijezda aktivnaZvijezda aktivnaZvijezda aktivnaZvijezda aktivna
 

Prepoznajući sve veće interesovanje turista za boravak u ruralnom području TO Bar je investirala značajna sredstva u uređenje planinskih staza na teritoriji barske opštine.

Cilj ovog projekta je povećanje broja dolazaka turista koji su zainteresovani za aktivni odmor, što je svjestki trend koji će u periodu post-korone sigurno dodatno biti izražen, a Bar u ovom segmentu posjeduje značajan potencijal. 

06a4ab84 80be 4d0a 903b 9df4051e63b1

Projekat koji sprovodi Turistička organizacija Bar se odvija planiranom dinamikom i do sada je za posjetioce spremno 13 od ukupno 16 staza, a obuhvata poslove markiranja staza tj. iscrtavanja standardizovanom planinarskom markacijom, ali i svih potrebnih aktivnosti u cilju bolje prohodnosti i bezbjednosti naših građana i turista na ovim stazama. Važno je napomenuti da će se ovaj projekat odvijati u kontinuitetui pa će staze tokom čitave godine biti održavane i prohodne za posjetioce. Nakon uređenja, dužina svih staza će biti preko 100 km i predstavljaće jednu novu turističku ponudu za turiste koji posjete barsku opštinu. 

„Prednost Bara kada govorimo o ovoj vrsti turizma prije svega je blizina mora i planine, dobra dostupnost, kao i brojne mogućnosti za kombinaciju aktivnog i pasivnog odmora (pješačenje, biciklizam, kanjonjig, krstarenje jezerom, posmatranje ptica i dr.)“ istakao je direktor TO Bar Emil Kukalj i najavio skoro pokretanje digtalne promotivno-prodajne kampanje za ljetnju sezonu 2020. 

ab097724 f9d7 41b9 a04c a122e9f4dfbe

Staze koje se uređuju i održavaju su: Stari Bar – Baltina, Volujica – Val od Bigovice, Sutomore – tvrđava Nehaj, Sutorman – Vrsuta- Sutorman, Tuđemili – vrh Kunora – PPT (spajanje sa stazom Primorsko Planinske Transverzale), Bijela skala – Pinčići – Murići, Bijela skala – Gornji Šestani – Đuravci, Zupci – Mužice – PPT, Šušanj – Gornja voda – Vučja spilja – Kolijevka – Sutorman – PPT, Gornja Briska (Šestani) – Rumija, Podgor- Virpazar (dolinom rijeke Orahovštice), Sutomore – Sozina – PPT (priključak), Sutomore – Sozina – Vrsuta, Bijela skala – Livari – Gornja Briska, Stari Bar- Kajnak – Džidžarin – Most Rikavca i Limljani – Klisići – Sutorman. 

Za uređenje staza na javnom tenderu je izabran Planinarski klub „Rumija“ iz Bara koji ima veliko iskustvo u ovim poslovima, a u susret ljetnjoj sezoni planirano je i održavanje promotivne pješačke ture. 

       

dvorac kralja nikolebw

Kalendar

Kalendar dešavanja u Opštini Bar

pon uto sri čet pet sub ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31