fbpx

do

Bar

dio ljeta

Bar

Interreg ADRION

EMOUNDERGROUNDS

EMOUNDERGROUNDS

Interreg-IPA CBC

Wrecks4All

Wrecks4All

Turistička organizacija

Opštine Bar

Dobro došli

Opštine Bar

Turistička organizacija Bar

Antifašistička mapa

2017

Turistička organizacija Bar će uskoro na svom sajtu objaviti interaktivnu antifašističku mapu, do tada koristite mapu u pdf formatu kojoj možete pristupiti na linku.

{phocadownload view=file|id=3|text=Antifašistička mapa|target=b}

Antifašistička mapa

TO Bar

Panoramska ruta

između dvije čarobne obale

Panoramska ruta
Zvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivna
 

 

Turistička organizacija Bar je juče u hotelu „Princess“ u Baru održala prezentaciju povodom početka rada na projektu izrade „Strategije razvoja turizma Bara od 2021. do 2026. godine“.

Na početku prezentacije prisutnima se obratio predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević koji je istakao da će Strategija razvoja turizma identifikovati izazove pred kojima se nalazi Opština Bar i predložiti konkretne aktivnosti i orjentisane smjernice strateškog razvoja turizma, sa ciljem unapređenja konkurentnosti destinacije, kvaliteta turističkog proizvoda i doživljaja gostiju u destinaciji, te sistema upravljanja turizmom Opštine Bar. Nakon Raičevića prisutnima se obratio direktor TO Bar, Emil Kukalj koji je prisutne upoznao sa načinom na koji će se ovaj projekat realizovati, postupkom izrade metodologije, ciljevima i mjerama. Istakao je da od Instituta za turizam Hrvatske imaju visoka očekivanja kada je u pitanju izrada Strategije i da je pred stručnim timom obiman posao u kojem će imati podršku svih zainteresovanih strana.

TO Bar je među prvim lokalnim turističkim organizacijama u Crnoj Gori koja je prepoznala značaj strateškog planiranja u turizmu i ambiciozno pokrenula ovaj projekat kako bi se upravljanje i marketing destinacije sprovodili na organizovan i adekvatan način.

Direktor Instituta za turizam Hrvatske, dr Damir Krešić je prisutne upoznao sa istorijatom ove ustanove koja ima veliku tradiciju i iskustvo iz oblasti strateškog planiranja, ali i istraživanja iz oblasti turizma. Gospodin Krešić je naveo da je Institut nedavno proslavio 60 godinu postojanja, a da je jedan od prvih strateških projekata na kojima su radili je bio projekat „Južni Jadran“ koji je Vlada tadašnje SFR Jugoslavije 1967. godine povjerila upravo Institutu za turizam Hrvatske, a obuhvatao je i crnogorsko primorje. Taj plan je i danas značajan jer je i tada predvidio brojne aktivnosti na zaštiti životne sredine ali i kulturnih dobara. Nakon gospodina Krešića prisutnima se obratio i vođa projekta dr Ivo Kunst koji je detaljno predstavio način izrade Strategije i odgovarao na pitanja prisutne publike.

 

Na prezentaciji je prisustvovalo više od 120 učesnika među kojima su bili predstavnici Opštine Bar, Ministarstva održivog razvoja i turizma, Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, LTO gradova, JP Morskog Dobra, hotela, turističkih agencija, restorana, privatnog smještaja, medija, članova upravljačkih tijela TO Bar, planinarskih i ronilačkih klubova, udruženja vinara, maslinara, medara, proizvođača suvenira, akademske zajednice, lokalnih javnih preduzeća, ali i Port of Adria, Luka Bar, Barska plovidba, Lučka kapetanija, Uprava pomorske sigurnosti, mjesne zajednice, političkih partija i drugih.

 

       

dvorac kralja nikolebw

Kalendar

Kalendar dešavanja u Opštini Bar

pon uto sri čet pet sub ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30