fbpx

do

Bar

dio ljeta

Bar

Interreg ADRION

EMOUNDERGROUNDS

EMOUNDERGROUNDS

Interreg-IPA CBC

Wrecks4All

Wrecks4All

Turistička organizacija

Opštine Bar

Dobro došli

Opštine Bar

Turistička organizacija Bar

Antifašistička mapa

2017

Turistička organizacija Bar će uskoro na svom sajtu objaviti interaktivnu antifašističku mapu, do tada koristite mapu u pdf formatu kojoj možete pristupiti na linku.

{phocadownload view=file|id=3|text=Antifašistička mapa|target=b}

Antifašistička mapa

TO Bar

Panoramska ruta

između dvije čarobne obale

Panoramska ruta
Zvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivna
 
Turistička organizacija Bar u cilju popularizacije aktivnih odmora i povećanja broja dolazaka turista u periodu pred i post sezone sprovodi brojne aktivnosti na poboljšanju uslova boravka u ruralnom području naše opštine.
Jedna od ovih aktivnosti je i održavanje i markiranje planinskih staza, pa je TO Bar u cilju bolje turističke valorizacije zaleđa potpisala ugovor sa Planinarskim klubom „Rumija“ iz Bara u vrijednosti od 17.991 eura. Projekat održavanja će obuhvatiti poslove markiranja staza tj. iscrtavanja standardizovanom planinarskom markacijom, ali i svih potrebnih aktivnosti u cilju bolje prohodnosti i bezbjednosti turista na ovim stazama. Predviđeno je markiranje i održavanje 16 planinskih staza u dužini od više od 100 km. Staze koje su predviđene za održavanje su: Stari Bar – Baltina, Volujica – Val od Bigovice, Sutomore – tvrđava Nehaj, Sutorman – Vrsuta- Sutorman, Tuđemili – vrh Kunora – PPT (spajanje sa stazom Primorsko Planinske Transverzale), Bijela skala – Pinčići – Murići,  Bijela skala – Gornji Šestani – Đuravci, Zupci – Mužice – PPT, Šušanj – Gornja voda – Vučja spilja – Kolijevka – Sutorman – PPT, Gornja Briska (Šestani) – Rumija, Podgor- Virpazar (dolinom rijeke Orahovštice), Sutomore – Sozina  - PPT (priključak), Sutomore – Sozina – Vrsuta, Bijela skala – Livari – Gornja Briska, Stari Bar- Kajnak – Džidžarin – Most Rikavca i Limljani – Klisići – Sutorman. 
 
Planinske staze 2
 
Uređenje svih staza će se raditi minimum 3 puta u toku godine, dok će se poslovi održavanja sporovoditi u kontinuitetu, a za kontrolu će biti angažovan i  Nadzorni organ koji će pratiti realizaciju. 
 
Planinske staze 3
 
U okviru ovog projekta biće izrađene i posebne planinarske mape koje će naši turisti biti u prilici da koriste kada se opredijele za ovu vrstu odmora. 
Svjetski trendovi u turizmu govore u prilog tome da savremeni turista prilikom borvaka u destinaciji osim odmaranja na plaži želi da se oproba i u nekoj vrsti aktivnog turizma, a opština Bar upravo u ovom segmentu posjeduje značajan potencijal.
 
Planinske staze 4
 
      
 
 
       

dvorac kralja nikolebw

Kalendar

Kalendar dešavanja u Opštini Bar

pon uto sri čet pet sub ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30