fbpx

do

Bar

dio ljeta

Bar

Interreg ADRION

EMOUNDERGROUNDS

EMOUNDERGROUNDS

Interreg-IPA CBC

Wrecks4All

Wrecks4All

Turistička organizacija

Opštine Bar

Dobro došli

Opštine Bar

Turistička organizacija Bar

Antifašistička mapa

2017

Turistička organizacija Bar će uskoro na svom sajtu objaviti interaktivnu antifašističku mapu, do tada koristite mapu u pdf formatu kojoj možete pristupiti na linku.

{phocadownload view=file|id=3|text=Antifašistička mapa|target=b}

Antifašistička mapa

TO Bar

Panoramska ruta

između dvije čarobne obale

Panoramska ruta

COVID

informacije

COVID
Zvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivna
 

Turistička ponuda Bara se i ove godine predstavlja na jednoj od najznačajnijih berzi turizma World Travel Market (WTM), koja se održava od 5. do 7. novembra u Londonu. Kao i prethodnih godina ponuda grada Bara se prezentuje na štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore koji je ove godine inoviran i privukao je značajnu pažnju posjetilaca berze.

Na sajmu koji je isključivo poslovnog karaktera je predstavljena kompletna turistička ponuda Bara, kako morska tako i naša jezerska obala koja je posebno interesantna turistima sa područja Velike Britanije prije svega sa aspekta seoskog turizma. Štand Crne Gore je posjetio i Ambasador Crne Gore u Ujedinjenom Kraljevstvu Borislav Banović sa saradnicma. Zainteresovanoj javnosti je podijeljen promotivni materijal, a date su i korisne informacije o destinaciji.

Ova najznačajnija svjetska turistička berza okupila je oko 5.000 izlagača iz preko 180 zemalja svijeta, preko 50.000 profesionalaca iz oblasti turizma i preko 2000 predstavnika medija. Učešće na ovoj berzi je značajno, kako zbog prezentacije ponude na ovom emitivnom tržištu, tako i zbog činjenice da je ovo jedan od najznačajnijih sajmova turizma, te stoga pruža mogućnost za uspostavljanje saradnje sa ključnim partnerima u turizmu.

Značajan broj Britanaca godišnje putuje u inostranstvo, a relativno visok prihod po glavi stanovnika uz jaku valutu ih čini jednim od najvećih potrošača u međunarodnim putovanjima. Prognoze su da će u 2020. godini ostvariti 80 miliona putovanja i da će uglavnom putovati u evropske zemlje, naročito mediteranske, što otvara mogućnost da uz već dobru avio povezanost sa Crnom Gorom ostvarimo pozitivne trendove kada su u pitanju dolasci i noćenja sa ovog tržišta.

Direktor Turističke organizacije Bar, Emil Kukalj je prvog dana sajma bio učesnik panel diskusije „Data for Destination Marketing: Can't see the forest for the trees?“ u organizaciji Međunarodnog udruženja za aviosaobraćaj (IATA). Tokom diskusije je bilo riječi o izazovima savremenih destinacija da privuku pažnju modernih turista u uslovima velike konkurencije na međunarodnom tržištu. Direktor Kukalj je kazao da rješenje vidi prije svega u korišćenju dostupnih istraživanja i podataka, ali takođe i pravilnoj interpretaciji tih podataka donosiocima turističkih politika i odluka. Krajnji cilj je donošenje dobrih odluka i realizacija efikasnih marketing akcija kako bi imali uspješne marketing kampanje. Moderator panel diskusije je bio Harsha Krishnan, vođa sektora za turizam i putovanja u IATA-i, a ostali panelisti su bili Juliana Torres Nieto, predstavnik ProColumbia-e (Državna organizacija Kolumbije za promociju investicija, izvoza i turizma) i Nick Brook-Sykes, direktor Marketing Mančestera (Turistička organizacija Mančestera).
IATA je međunarodno udruženje avioprevoznika. Sjedište ove veoma važne međunarodne regulatorne organizacije je u Montrealu, prisutna je u 148 zemalja, a osnovni zadatak im je da štite interese aviokompanija, pojednostavljuju brojne procedure i na taj način smanjuju troškove aviosaobraćaja.

Na štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore svoju ponudu su predstavili i HG Budvanska rivijera, JP Morsko dobro, Aerodromi Crne Gore, M:tel, Montenegro Stars Hotel Group, Montenegro Airlines, Turistička organizacija Podgorice, Turistička organizacija Budva, Turistička organizacija Tivat, Turistička organizacija Kotor, Centre Ville Hotel& Experinices , Beppler & Jacobson Montenegro, Regent Porto Montenegro, The Chedi Lustica Bay, Montenegro Adventures DMC, Adria DMC, Talas Montenegro DMC, i Allure Palazzi Kotor Bay.

       

dvorac kralja nikolebw

Kalendar

Kalendar dešavanja u Opštini Bar

pon uto sri čet pet sub ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31