fbpx

do

Bar

dio ljeta

Bar

Interreg ADRION

EMOUNDERGROUNDS

EMOUNDERGROUNDS

Interreg-IPA CBC

Wrecks4All

Wrecks4All

Turistička organizacija

Opštine Bar

Dobro došli

Opštine Bar

Turistička organizacija Bar

Antifašistička mapa

2017

Turistička organizacija Bar će uskoro na svom sajtu objaviti interaktivnu antifašističku mapu, do tada koristite mapu u pdf formatu kojoj možete pristupiti na linku.

{phocadownload view=file|id=3|text=Antifašistička mapa|target=b}

Antifašistička mapa

TO Bar

Panoramska ruta

između dvije čarobne obale

Panoramska ruta

COVID

informacije

COVID
Zvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivna
 

Turistička organizacija Bar je u saradnji sa Opštinom Bar organizovala drugi po redu sastanak sa predstavnicima turističke privrede grada Bara. Sastanku su prisustvovali predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević , direktor Turističke organizacije Bar, Emil Kukalj kao i potpredsjednik Opštine Bar, Radomir Novaković i v.d. sekretara Sekretarijata za ekonomiju i finansije Sanja Mitrović.

 

Predsjednik Opštine Dušan Raičević je na početku sastanka istakao da se kroz kontinuirano održavanje sastanaka sa turističkom privredom doprinosi efikasnijem rješavanju problema sa kojima se svi zajedno suočavamo u toku i nakon turističke sezone. Predsjednik Raičević je iskoristio ovu priliku da pozove na saradnju sve privredne subjekte i preduzetnike kako bi zajednički i na najbolji način odgovorili na izazove sa kojima se susreću tokom poslovanja. Najavio je formiranje novog Sekretarijata za privredu, čiji će zadatak biti uspostavljanje i održavanje direktne komunikacije sa privredom, naglasivši da je unapređenje i razvoj privrede od velikog značaja za ukupan razvoj našeg grada u budućnosti.

Direktor TO Bar Emil Kukalj dao je osvrt na proteklu turističku sezonu i najavio aktivnosti koje se planiraju realizovati tokom 2019. godine, među kojima je izrada strateškog okvira razvoja turizma Bara, intezivniju promociju putem digitalnog marketinga i društvenih mreža, organizaciju studijskih putovanja novinara i turoperatora, izradu promotivnog materijala, organizaciju manifestacija, kao i drugih važnih aktivnosti za unapređenje ukupne turističke ponude Bara.

Tokom diskusije od strane privrednika su iznijeti određeni problemi sa kojima su se susretali tokom ljetnje turističke sezone kao što je nelojalna konkurencija, neredovno snabdijevanje električnom energijom u jednom dijelu Opštine, problem vodosnabdijevanja, saobraćajne gužve, dileri soba, nedostatak vodiča i dr. Takođe je iskazana i potreba za daljom edukacijom kadrova iz oblasti turizma.

Potpredsjednik Opštine Bar Radomir Novaković je kazao da će predstavnici lokalne samouprave biti podrška turističkoj privredi, te da mora postojati dvosmjerna komunikacija i razumijevanje i da će rezultati sigurno biti vidljivi u narednom periodu.

Na kraju, predsjednik Raičević je konstatovao da je pozitivno to što su problem evidentirani i da je zadatak lokalne uprave da ih, u narednom periodu, u saradnji sa turističkom privredom efikasno rješava. Jedan od zaključaka sa održanog sastanka je da je potrebno intezivirati saradnju sa inspekcijskim organima u cilju kvalitetne pripreme za ljetnju turističku sezonu.

       

dvorac kralja nikolebw

Kalendar

Kalendar dešavanja u Opštini Bar

pon uto sri čet pet sub ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31