fbpx

do

Bar

dio ljeta

Bar

Interreg ADRION

EMOUNDERGROUNDS

EMOUNDERGROUNDS

Interreg-IPA CBC

Wrecks4All

Wrecks4All

Turistička organizacija

Opštine Bar

Dobro došli

Opštine Bar

Turistička organizacija Bar

Antifašistička mapa

2017

Turistička organizacija Bar će uskoro na svom sajtu objaviti interaktivnu antifašističku mapu, do tada koristite mapu u pdf formatu kojoj možete pristupiti na linku.

{phocadownload view=file|id=3|text=Antifašistička mapa|target=b}

Antifašistička mapa

TO Bar

Panoramska ruta

između dvije čarobne obale

Panoramska ruta
Zvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivna
 

Konferenciju za medije povodom prezentacije programa 11. Ljeta sa zvijezdama, iz turističke organizacije bar iskoristili su da podsjete na aktivnosti odrađene u prvoj polovini ove godine.

Direktorica TOB-a Neda Ivanović saopštila je da je pored brojnih promocija turističke ponude barske opštine na sajmovima na inostranom tržištu organizovane studijske posjete grupa novinara i turoperatora iz: Francuske, Bahreina, Kine, Ukrajine, Litvanije, Estonije, Letonije, Austrije i Srbije.

U saradnji sa NTO, LTO i turističkom privredom, Bar je predstavljen na sajmovima u Utrehtu, Beču, Štutgartu, Tel Avivu, Minhenu, Beogradu, Herningu, Berlinu, Moskvi, Štokholmu, Kijevu, Napulju, Pekingu i Sankt Peterburgu i sa LTO u: Tirani, Pragu, Budimpešti i Skoplju. U okviru promocije u Regionu krajem maja 2017. godine TOB je održala promocije turističke ponude u Kragujevcu, Beogradu, Novom Sadu, Sremskim Karlovcima i Banja Luci.

U cilju bolje informisanosti turista, prijave gostiju i naplate boravišne takse, u toku sezone otvoreno je 12 Turističko informativnih biroa u: Čanju, Sutomoru (3), Šušanju, na autobuskoj stanici u Baru, Starom Baru, Dobroj Vodi, Utjehi i Ostrosu, a na Topolici i u Virpazaru rade tokom cijele godine. Tokom juna su počeli sa radom TIB u: Čanju, Sutomoru, Šušanju, Starom Baru i Dobroj Vodi, a od 01. Jula TIB u Ostrosu, na Utjehi, autobuskoj stanici u Baru i još dva biroa u Sutomoru

TO Bar je izradila dio reklamno propagandnog materijala za promotivne svrhe za potrebe promocije, nastupa na sajmovima, distribucije materijala u TIB.

Turistička organizacija Bar realizovala je izgradnju panoramske rute "Između dvije čarobne obale", sa sedam vidikovaca-odmorišta u atraktivnom zaleđu barske opštine, čija je promocija bila 18. maja 2017. godine. Vidikovci su izgrađeni u: Godinju, Donjim Murićima, Livarima, Štegvašu, Tuđemilima, Sutormanu i Limljanima.
Na panoramskoj ruti TO Bar je uradila i kompletnu turističku signalizaciju i info table na kojima su označena kulturna dobra i atrakcije koje se nalaze na ovom prostoru.

Iovog ljeta TOB organizuje nagradnu igru „Otkrijte nam skriveno i nepoznato blago“, koja je prošle godine privukla veliku pažnju građana Bara. I

„Igra se organizovana u cilju sakupljanja što više podataka o turističkim atraktivnostima nedovoljno poznatih široj javnosti. Takođe, želja organizatora je da kod građana podigne svijest o mogućnostima valorizacije turističkih potencijala Bara, tj. Crne Gore“, rekla je Ivanović..

Turistička organizacija Bar po 15. put organizuje i tradicionalnu akciju „Za još ljepši grad“ - izbor najljepše terase, balkona, vrta, bašte i parka u kategoriji fizičkih i pravnih lica.

Ivanović je naglasila da dosadašnji statistički podaci o posjeti truista barskoj opštini ukazuju da je pred nama rekordna sezona.

Ukupan broj registrovanih turista na dan 30.06.2017. je 9 670, što je 5 % više nego lani u isto vrijeme. Stranih turista je bilo 9 016 ili 2 % više nego lani. Domaćih gostiju je 654, što je 94 % više nego lani. U hotelima je 2 615, što je 11 % više nego lani, u odmaralištima je 732, što je 19 % više, a u privatnom smještaju je 6 323 gostiju, što je 2% više nego lani.

Prema zvaničnim podacima MONSTAT-a, barsku opštinu je za 5 mjeseci 2017. godine, u hotelima i drugom kolektivnom smještaju posjetilo 10 683 turista, što je 14,22 % više nego u istom periodu 2016. godine, koji su ostvarili 33 807 noćenja, što je 45,06 % više nego u istom periodu 2016. godine.

“Na osnovu pokazatelja porasta broja gostiju u predsezoni i interesovanja od strane turoperatora, turističkih agencija i individualaca na sajmovima, putem interneta i u direktnoj komunikaciji očekujemo da će se nastaviti pozitivan trend i u glavnoj turističkoj sezoni”, naglasila je Ivanović..

       

dvorac kralja nikolebw

Kalendar

Kalendar dešavanja u Opštini Bar

pon uto sri čet pet sub ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30