fbpx

Turistička organizacija

Opštine Bar

Dobro došli

Opštine Bar

30.12.2019. - 01.01.2020.

Uplovimo zajedno u Novu 2020. godinu

Trg Vladimira i Kosare

Uplovimo zajedno u Novu 2020. godinu

30.12.2019. - 01.01.2020.

Pozivamo Vas da zajedno uplovimo u još jednu Novu godinu!!

Trg Vladimira i Kosare

Opština Bar i Turistička organizacija Bar i ove godine najavljuju dobar provod tokom novogodišnjih praznika. Trg Vladimira i Kosare će opet biti mjesto dobrog raspoloženja i kvalitetne zabave za sve generacije. Domaćini su se potrudili da pripreme kvalitetan i raznovrstan program, a u fokusu ostaju i dalje veliki koncerti. 
Pozivamo Vas da zajedno uplovimo u još jednu Novu godinu!!

Obavještavamo vas da će Bar i ove godine, posjetiti brodovi na kružnim putovanjima u sezoni 2019. Dostavljamo vam raspored dolazaka kruzera u naš grad.

Termini dolazaka:

 

Raspored dolazaka kruzera u Bar
Zvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivna
 
Turistička organizacija Bar u cilju popularizacije aktivnih odmora i povećanja broja dolazaka turista u periodu pred i post sezone sprovodi brojne aktivnosti na poboljšanju uslova boravka u ruralnom području naše opštine.
Jedna od ovih aktivnosti je i održavanje i markiranje planinskih staza, pa je TO Bar u cilju bolje turističke valorizacije zaleđa potpisala ugovor sa Planinarskim klubom „Rumija“ iz Bara u vrijednosti od 17.991 eura. Projekat održavanja će obuhvatiti poslove markiranja staza tj. iscrtavanja standardizovanom planinarskom markacijom, ali i svih potrebnih aktivnosti u cilju bolje prohodnosti i bezbjednosti turista na ovim stazama. Predviđeno je markiranje i održavanje 16 planinskih staza u dužini od više od 100 km. Staze koje su predviđene za održavanje su: Stari Bar – Baltina, Volujica – Val od Bigovice, Sutomore – tvrđava Nehaj, Sutorman – Vrsuta- Sutorman, Tuđemili – vrh Kunora – PPT (spajanje sa stazom Primorsko Planinske Transverzale), Bijela skala – Pinčići – Murići,  Bijela skala – Gornji Šestani – Đuravci, Zupci – Mužice – PPT, Šušanj – Gornja voda – Vučja spilja – Kolijevka – Sutorman – PPT, Gornja Briska (Šestani) – Rumija, Podgor- Virpazar (dolinom rijeke Orahovštice), Sutomore – Sozina  - PPT (priključak), Sutomore – Sozina – Vrsuta, Bijela skala – Livari – Gornja Briska, Stari Bar- Kajnak – Džidžarin – Most Rikavca i Limljani – Klisići – Sutorman. 
 
Planinske staze 2
 
Uređenje svih staza će se raditi minimum 3 puta u toku godine, dok će se poslovi održavanja sporovoditi u kontinuitetu, a za kontrolu će biti angažovan i  Nadzorni organ koji će pratiti realizaciju. 
 
Planinske staze 3
 
U okviru ovog projekta biće izrađene i posebne planinarske mape koje će naši turisti biti u prilici da koriste kada se opredijele za ovu vrstu odmora. 
Svjetski trendovi u turizmu govore u prilog tome da savremeni turista prilikom borvaka u destinaciji osim odmaranja na plaži želi da se oproba i u nekoj vrsti aktivnog turizma, a opština Bar upravo u ovom segmentu posjeduje značajan potencijal.
 
Planinske staze 4
 
      
 
 
       

dvorac kralja nikolebw

Kalendar

Kalendar dešavanja u Opštini Bar

pon uto sri čet pet sub ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31